Over ons

Margret Derks-Schlepers

Margret Derks -Schlepers is de eigenaar van Zielekleur en Krabbels.
De uitgeverij werd opgezet terwijl ze bezig was de boeken ‘het water tot aan de lippen’ en ‘effe zonder ouders’ te schrijven.

Als kind wist ze al dat ze met kinderen wilde werken. Ze volgde de opleiding tot kinder- en jeugdverzorgster waarna ze een aantal jaren werkzaam was als leidster in de kinderopvang en als psychologisch assistent bij de schooladviesdienst. Naast haar werk was ze actief als vrijwilligster bij de plaatselijke afdeling van Jong Nederland.

Haar wens was om meer te kunnen betekenen voor kinderen met problematiek. Hierop is ze een HBO opleiding gaan volgen aan de Hogeschool Windesheim. HBO-J ( nu SPH)
Tijdens de opleiding heeft ze stage gelopen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie in Rotterdam. Vanaf dat moment was het duidelijk dat dit was waar haar hart lag.
Na een korte omzwerving als assistent manager in de catering kwam er een functie vrij binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie in Overijssel.

Tijdens haar werk heeft ze zich intern en extern bijgeschoold op vakgebied alsook op haar persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft zich onder andere gericht op geweldloze communicatie, competentie gericht werken, coöperatief spel en een gedragstherapeutische benadering.

De laatste jaren is ze zich meer gaan richten op mindfulness en eigen kracht. Ze neemt de kinderen daarin mee en helpt ze hun eigen kracht te ontdekken en gebruiken.
Ze heeft deelgenomen aan de opleiding ‘kinderen begeleiden door tekenen en spiritualiteit’ van de Toverboom. Ze heeft zowel het eerste jaar, het verdiepingsjaar en het persoonlijk ontwikkelingsjaar met succes afgerond.

Door het opzetten van Zielekleur en Krabbels is de mogelijkheid groter geworden om haar kennis met velen te delen.