5. Terugblik en blik vooruit

Hieronder een klein deel uit het boek “het water tot aan de lippen”, hoofdstuk 5. “Terugblik en blik vooruit”.

De overgang van de groep naar huis was achteraf gezien te groot. Van de ene op de andere dag waren we op onszelf aangewezen. We konden nog wel bellen met de mentor maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. We waren gewaarschuwd dat Lori na thuiskomst een terugval zou kunnen krijgen en dat we daar niet van moesten schrikken. We vroegen ons af hoe we moesten handelen als dat zou gebeuren. Deze spanning was ook te merken bij Lori. De terugval is er ook geweest. Via de mail heeft Lori een enorm conflict gehad met een meisje die ze nog kende van de groep. Gelukkig hebben de ouders van dat meisje ons gebeld om ons daarvan op de hoogte te brengen. Op het moment dat Lori er op aangesproken werd, zagen we het oude gedrag weer terug. Daar schrokken wij van, ook al waren we gewaarschuwd. De herinnering aan het gedrag van Lori, voor de opname, kwam in volle hevigheid terug. Op dat moment dachten wij: “Wat staat ons nog te wachten?” Maar gelukkig was het daarna over.

Het was heel fijn dat Lori weer thuis was maar het bleef nog wel een jaar spannend. We zagen dat het goed ging en dat het goed bleef gaan. Hoe langer het stabiel bleef, hoe zekerder we ons voelden en des te beter gingen we met haar om.

Copyrights © 2012 by Margret Derks-Schlepers.

Bestellen

De gecombineerde uitgave van de boeken “Effe zonder ouders” en “Het water tot aan de lippen” kunt u bestellen via deze pagina.