2. De kennismaking

Hieronder een klein deel uit het boek “het water tot aan de lippen”, hoofdstuk 2 “De Kennismaking”.

Simon: “Het afscheid nemen de eerste dag was moeilijk. Ik wist dat ze daar op de goede plek was maar ik stelde me voor wat voor impact het op Amely had. Ze heeft daar een kleine slaapkamer. Ze moet de woonkamer delen met andere kinderen waardoor ze minder privacy heeft. Dat is een verschil met thuis waar ze alle ruimte heeft. Amely heeft hier nooit iets over gezegd maar het heeft op mij veel indruk gemaakt. De eerste avond thuis heb ik alles naast me neergelegd en ben gaan slapen. Ik weet niet of dat de goede manier is maar het lukte me.”

Nora: “Bij het eerste afscheid klampte Amely zich aan mij vast. Dat doet ze nu nog hoewel het minder wordt. Het ligt er aan hoelang ze ons niet gezien heeft. Ze hoefde op de eerste dag niet te huilen. Tegenwoordig huilt ze soms aan de telefoon: “Mama, ik wil naar jou toe.” De eerste avond in bed was mijn gedachte: “Ik haal haar morgen weer op.” Ik hanteer mijn gevoelens door een boekje voor Amely te maken. Hierin schrijf ik op wat het met mij doet als ik aan haar denk. Ik plak er kaartjes in met teksten die bij dat moment passen.”

Copyrights © 2012 by Margret Derks-Schlepers.

Lees hier verder een deel uit hoofdstuk 3. “Samen ontwikkelen”.

Bestellen

De gecombineerde uitgave van de boeken “Effe zonder ouders” en “Het water tot aan de lippen” kunt u bestellen via deze pagina.